Niki Alexandrou

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Νίκη Αλεξάνδρου είναι 28 ετών και κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας. Είναι το 4ο και τελευταίο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. 

Το ταξίδι της με τη μουσική και το τραγούδι ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία κάνοντας μαθήματα πιάνου και φωνητικής ενώ τα τελευταία 14 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Οι πρώτες επιρροές της ξεκίνησαν από το σπίτι της και έχουν να κάνουν με το λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι. Το πρώτο τραγούδι που είπε παιδί στην αυλή του σπιτιού της ήταν το Αγριολούλουδο. Η αφορμή που πήρε την απόφαση ότι θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι ήταν η συμμετοχή της σε μία συναυλία σε ηλικία 14 χρονών και ξεκίνησε αμέσως τις σπουδές. Έχει τραγουδήσει όλα τα είδη της Ελληνικής μουσικής, την εκφράζει όμως και ασχολείται με το ελαφρο-λαϊκο τραγούδι. 

Το πρώτο της τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν 4 χρόνια έχει τίτλο «Το πιο μεγάλο ψέμα», μπαλάντα, σε μουσική- ενορχήστρωση Εύμορφου Κασινάκη σε στίχους Αγγελική Κασιμάτη και ηχογράφηση Studio 3ηχο Νίκος Σταυρόπουλος. Το δεύτερο τραγούδι της κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια, από την InsideOut Music Web Promotion, όπου είχε την χαρά και την Τιμή να συμμετέχει σε ένα Digital Album «Φώτης και Φίλοι», (συνθέτη και στιχουργού)Φώτη Καλαντζή, μπαλάντα ,σε μουσική Φώτη Καλαντζή, στίχους Αγγελική Κασιμάτη και ηχογράφηση Studio Ηχόμετρο Γιάννης Θάνος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις προετοιμασίες νέων τραγουδιών, που τις μελωδίες και τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Νίκος Σταυρόπουλος Studio 3ΗΧΟ και στίχους η Αγγελική Κασιμάτη. Σε λίγες μέρες, πρόκειται να κυκλοφορήσει από την εταιρεία NOICES το πρώτο, από τα νέα της τραγούδια και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά , μουσικές σκηνές, έχει κάνει περιοδείες (η τελευταία της ήταν με τον Δημήτρη Γιώτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που κράτησε 3 χρόνια), έχει συμμετάσχει σε συναυλίες. Αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στο «Μαντάμ Πελαζί», με τους Γιάννη Κώστογλου, Βαγγέλη Λελετζή , Αλέξη Ιατρίδη και μαέστρο τον Σάββα Ηλιάδη.

Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την μελέτη του παλιού λαϊκού τραγουδιού και τους ερμηνευτές του, διότι θεωρεί, πως σαν έθνος έχουμε τεράστια κληρονομιά. Επίσης της αρέσουν τα ταξίδια και να μοιράζεται χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Αυτό που πιστεύει βαθιά μέσα της και η ίδια το πράττει είναι πως όσες δυσκολίες και αντιξοότητες υπάρχουν να μην το βάζει κάτω, να χαμογελά, να δουλεύει σκληρά, να κυνηγά το όνειρό της και τον στόχο της . Άλλωστε τίποτα δεν χαρίζεται στην ζωή, είναι ένας διαρκής αγώνας.

Follow Niki..

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PRE - PRESS

Από που κατάγεσαι;
Η καταγωγή μου είναι από τον Πύργο Ηλείας.

Τα μουσικά ακούσματα του τόπου καταγωγής σου, πόσο επηρέασαν την μουσική σου κατεύθυνση;
Τα ακούσματα που κυριαρχούν, είναι το λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι ενώ οι πρώτες επιρροές μου ξεκίνησαν από το σπίτι μου και έχουν να κάνουν με αυτά τα δύο είδη. Το ταξίδι μου με τη μουσική και το τραγούδι ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία κάνοντας μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Τα τελευταία 14 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι. Το πρώτο τραγούδι που είπα παιδί στην αυλή του σπιτιού μου, ήταν το Αγριολούλουδο.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες καλλιτεχνικές σου επιρροές;
Μεγάλωσα με Διονυσίου, Καζαντζίδη, Σακελλαρίου, Διαμάντη, Βάνου, Δούκισσα, Τερζή, Πάριο, Μαρινέλλα, Βιτάλη, Αλεξίου, Γλυκερία. Όλοι αυτοί οι τεράστιοι καλλιτέχνες μόνο διαχρονικά τραγούδια έχουν πει, σε εποχές που ανθούσε το Ελληνικό τραγούδι. Οι μελωδίες και οι στίχοι μαζί με την μοναδική τους ερμηνεία, άγγιζαν την ψυχή όλων.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέσο ακρόασης μουσικής και γιατί;
Σήμερα αναμφισβήτητα το Youtube και το Spotify. Το Youtube σου δίνει την δυνατότητα να βρεις νέα μουσική, να ανακαλύψεις διάφορες εκτελέσεις και φυσικά να απολαύσεις τα video clips. Από την άλλη πλευρά, το Spotify επικεντρώνεται στο μουσικό σκέλος, σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις επιλεγμένες λίστες και να ακούσεις μουσική χωρίς διακοπές διαφημίσεων, ακόμη κι αν κάνεις κάποια άλλη δραστηριότητα. Το ίδιο ισχύει και για το Apple Music.

Ποιο είδος μουσικής σε εμπνέει δημιουργικά ακόμα κι αν αυτό δεν ταυτίζεται απόλυτα με τις μουσικές επιλογές της καριέρας σου;
Στην δική μου περίπτωση ταυτίζεται και είναι η ελαφρο-λαϊκή μουσική. Από πολύ μικρή είχα αποφασίσει ότι θα ασχοληθώ με το τραγούδι και ειδικότερα με το λαϊκο τραγούδι.

Ποια είναι για εσένα η καλύτερη στιγμή και καλύτερο περιβάλλον για μία καλλιτεχνική δημιουργία;
Η πρώτη είναι αναμφισβήτητα όταν βρίσκομαι στο χώρο του studio και παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή την δημιουργία ενός νέου τραγουδιού. Η δεύτερη είναι όταν βρίσκομαι πάνω στο stage και η φωνή μου γίνεται μία με όλων των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Αυτό μου δίνει τεράστια χαρά καθώς και το γεγονός ότι δημιουργώ κέφι στο κοινό που με παρακολουθεί.

Πόσο σημαντική θεωρείς την μουσική ή την τέχνη ευρύτερα για την κοινωνία;
Η μουσική είναι συναισθήματα, δημιουργείται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Ότι αισθανόμαστε μπορεί να εκφραστεί μέσα από τη μουσική. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που λέμε ότι ένα τραγούδι “μιλάει” στην ψυχή.

Τι είναι αυτό που θα σε παρακινούσε για να ξεκινήσεις μία νέα μουσική συνεργασία;
Εκτός από την αγάπη μου που έχω για το τραγούδι και τη μουσική την οποία δεν σταματάω να σκέφτομαι πως θα εξελίξω καλύτερα, σίγουρα παίζουν ρόλο οι προκλήσεις και οι συνεργασίες με συναδέρφους καλλιτέχνες. Αν υπάρχει χημεία, τότε σίγουρα το μόνο που μπορεί να προκύψει, είναι ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, με αποσκευές ακόμη περισσότερη γνώση και εμπειρία.

Τι θεωρείς “επιτυχία” για έναν καλλιτέχνη και με ποιον τρόπο νομίζεις ότι αυτή η επιτυχία μπορεί να έρθει και να παραμείνει; 
Αν μιλάμε για έναν νέο καλλιτέχνη σαν εμένα, επιτυχία θεωρώ το να ξεχωρίσουμε στον χώρο μας, μετά από σκληρή δουλειά, συνέπεια και επαγγελματισμό. Το να διατηρηθεί όμως αυτή η επιτυχία έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά αναφέρω μεταξύ άλλων, την σκληρή δουλειά, την επιλογή ωραίων τραγουδιών, την επικοινωνία και τον σεβασμό προς το κοινό, σίγουρα την τύχη στις συνεργασίες που προκύπτουν και οι οποίες είναι πολύ σημαντικές σημαντικές για έναν νέο καλλιτέχνη. Πρόκειται για ένα μείγμα συγκυριών που θέλει σταθερά βήματα με πολύ προσοχή.

Η ενασχόλησή σου με την μουσική σε βοηθά σε άλλες πτυχές της ζωής σου; Π.χ. στις προσωπικές ανησυχίες – αναζητήσεις σου ή στις ψυχικές σου ισορροπίες;
Ναι!!! θεωρώ πως είμαι πολύ τυχερή. Έχω ισορροπία μέσα μου γιατί ασχολούμαι με το επάγγελμα που ήθελα από παιδί. Όσες δυσκολίες κι αν έχει ο κλάδος αυτός, είναι πολύ σημαντικό τελικά να κάνεις αυτό που θες.
Εφόσον υπάρχει υγεία όλα τα υπόλοιπα είναι μες στη ζωή και αντιμετωπίζονται.

Πως αναπτύσσεις ή εξελίσσεις τις μουσικές σου δεξιότητες; Έχεις ή χρειάζεσαι κάποια επικουρική βοήθεια; Μελετάς κάτι πάνω στο αντικείμενό σου; Με ποιο τρόπο και για πόσο χρονικό διάστημα νομίζεις ότι χρειάζεται;
Εκτός ότι συνεχίζω να μελετάω, κατά καιρούς όποτε έχω χρόνο κάνω μαθήματα φωνητικής. Επίσης ασχολούμαι και με την μελέτη του παλιού λαϊκού τραγουδιού και τους ερμηνευτές του, διότι θεωρώ πως σαν έθνος έχουμε τεράστια κληρονομιά. Η εξέλιξη της μουσικής δεν τελειώνει ποτέ, από την μία είναι η τεράστια κληρονομιά του παρελθόντος και από την άλλη οι νέες τάσεις και προτάσεις τις οποίες οφείλουμε να παρακολουθούμε.

Έχεις μουσικές σπουδές κι αν ναι, πόσο σε έχουν βοηθήσει στην επαγγελματική σου καριέρα;
Από την παιδική μου ηλικία ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Τα μαθήματα φωνητικής τα συνεχίζω ακόμα και σήμερα και βέβαια με έχουν βοηθήσει και εξελίξει στην πορεία των χρόνων.

Έχεις δουλέψει ως επαγγελματίας στον χώρο της μουσικής;
Ναι εργάζομαι τα τελευταία 14 χρόνια. Έχω εμφανιστεί σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά, μουσικές σκηνές, έχω κάνει περιοδείες, έχω συμμετάσχει σε συναυλίες.

Ποιος είναι ο σκοπός και το όραμα για την επαγγελματική σου πορεία;
Δεν θα πω ψέματα, έχω ονειρευτεί το όνομά μου «πρώτο» σε κάποια μαρκίζα και νομίζω πως όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτόν τον χώρο, έχουμε λίγο πολύ παρόμοιους στόχους. Δεν θα ήθελα όμως να το πετύχω ως διάττοντας αστέρας αλλά να ξεχωρίσω και να παραμείνω στο χώρο. Δουλεύω σκληρά γι αυτό και συχνά λέω ότι ήρθα για να μείνω!

Πως μπορείς μέσα από την δουλειά σου να συνδράμεις θετικά σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν το κοινό σου;
Κατ’ αρχάς έχω συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες κοινωνικού ή εθελοντικού χαρακτήρα όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω στον συνάνθρωπο. Έχω την θέληση να συνδράμω σε αντίστοιχες δράσεις είτε ως προσκεκλημένη είτε ενδεχομένως ως διοργανώτρια.

Ποιες μουσικές τάσεις έχεις υιοθετήσει στα τραγούδια σου;
Δεν υιοθετώ κάποιες συγκεκριμένες, σίγουρα όμως ακολουθώ την τάση της εποχής στο συγκεκριμένο είδος. Για παράδειγμα, σήμερα κυκλοφορούν τραγούδια που έχουν στοιχείο ανατολίτικο ή ακόμα αν θέλετε στοιχεία παραδοσιακής μουσικής ή τραπ. Πιστεύω ότι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε την εποχή, αλλά με ιδιαίτερες δημιουργίες που ταιριάζουν σε εμάς τους ίδιους.

Έχεις αλλάξει μουσικά στυλ κατά την διάρκεια της επαγγελματικής σου καριέρας;
Έχω ερμηνεύσει όλα τα είδη Ελληνικής μουσικής όπου μου έχει ζητηθεί. Αυτό όμως που ακολουθώ γιατί με εκφράζει, είναι το λαϊκό τραγούδι.

Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι λιγότερο ευχάριστες πτυχές της μουσικής ως επάγγελμα;
Οι ευχάριστες είναι σίγουρα οι δημιουργικές. Μία νότα να εξελίσσεται σε ένα πολύ όμορφο τραγούδι το οποίο σε συνδυασμό με την ερμηνεία μας να καταλήγει να γίνει μια διαχρονική επιτυχία. Ίσως μία από τις ωραιότερες εικόνες της μουσικής ως επάγγελμα. Επίσης όταν είμαι στη σκηνή, πλημμυρίζω από πολύ όμορφα συναισθήματα και τρελαίνομαι από χαρά όταν οι φωνές των ανθρώπων γίνονται ένα με την δική μου. Πόσο υπέροχο είναι αυτό; Δεν το αλλάζω με τίποτα στο κόσμο! 

Από την άλλη πλευρά, με θλίβει το γεγονός πως το τραγούδι έχει εμπορευματοποιηθεί σε τέτοιον βαθμό χάνοντας πολλές φορές την ουσία του. Οι εποχές αλλάζουν και δεν είναι πάντα προς το καλύτερο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ιδιαίτερες πτυχές της μουσικής βιομηχανίας. Οι δισκογραφικές εταιρείες με την μορφή που υπήρχαν παλιά σίγουρα έχουν εκλείψει. Μέσω του internet πλέον, έχεις πρόσβαση σε -πρακτικά- άπειρη μουσική αλλά την ίδια στιγμή χάνεσαι ο ίδιος μέσα στην πληθώρα των επιλογών. Το ίδιο ισχύει και για το digital marketing, όπου συνήθως εστιάζει σε μία φράση ή ατάκα ενός τραγουδιού, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του. Βλέπουμε πολύ συχνά τραγούδια που έχουν viral χαρακτήρα, τα οποία έχουν βασιστεί μόνο σε μία ατάκα εστιάζοντας σε μία εφήμερη επιτυχία λίγων μηνών. Δεν το κατακρίνω απαραίτητα, όμως με αυτές τις τακτικές χάνεται τελικά το ρομαντικό στοιχείο, το βαθύτερο νόημα και η διαχρονικότητα. Επίσης το κοινό συνηθίζει στην φαντεζί διαφήμιση και δυσκολεύεται να ταυτιστεί με ένα κομμάτι ή έναν καλλιτέχνη. Την ίδια στιγμή όπως προανέφερα, η ευκολία διάδοσης της μουσικής δημιουργεί έναν τεράστιο ανταγωνισμό, είτε ποσοτικά είτε ποιοτικά. Αυτό είναι και καλό και κακό. Πολλές φορές “κυνηγάμε” τα views του youtube ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό το νούμερο είναι εξαγορασμένο ή εικονικό. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Κάποιοι στο τέλος καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η νύχτα δεν είναι εύκολος χώρος και πάντα υπάρχουν “οι τρικλοποδιές”, οι παρεμβάσεις με αθέμιτα μέσα κτλ. Κάνω την προσπάθειά μου με πίστη, συνέπεια και πολύ αγάπη μαθαίνοντας να ζω με τις δυσκολίες και να τις αποφεύγω όποτε είναι εφικτό.

Πως επιδρούν οι -εκτός μουσικής- ασχολίες και ενδιαφέροντα στην δουλειά σου;
Σίγουρα θετικά, με βοηθούν να παίρνω δυνάμεις, να δημιουργώ φρέσκιες ιδέες, να ξεκουράζομαι και τελικά να επανέρχομαι δυνατότερη στην δουλειά μου.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κοινό σου, η fun base σου;
Η μουσική μου -ευτυχώς- απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και γούστα. Δεν μπορώ ξεχωρίσω κάποια ομάδα και αν κρίνω από το χώρο εργασίας μου, όλοι γινόμαστε μια παρέα. Σε αυτό συμβάλλει το ευρύ ρεπερτόριό μου και η προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε συνθήκες.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αμοιβή σου ως καλλιτέχνη; Η αμοιβή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα συνεργασίας ή το οικονομικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα;
Νομίζω ότι αυτό θα σας το απαντούσε καλύτερα κάποιος επιχειρηματίας που έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση η αμοιβή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ άλλων ο χώρος, το κοινό, οι παρεχόμενες υπηρεσίες κτλ. και πάντα σε εποικοδομητική συνεννόηση με την παραγωγή ή την διεύθυνση της επιχείρησης. Πέρα όμως από το υλικό κομμάτι που είναι σημαντικό για την επιβίωση, εγώ σαν επιπλέον αμοιβή βλέπω την αγάπη του κόσμου και πιστέψτε με είναι πολύ σημαντική.

Εξελίσσεσαι καλλιτεχνικά μέσα από την δουλειά σου; Αποκτάς εμπειρία και νέες χρήσιμες γνώσεις;
Εννοείται και αποκτώ! Προσπαθώ από κάθε μου συνεργασία να μαθαίνω, να παρατηρώ ακόμα και σε τεχνικές να εξελίσσομαι.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι για την καριέρα σου και πόσο εφικτοί είναι αυτοί με τα σημερινά δεδομένα;
Θα ήθελα κάποια στιγμή να συμμετάσχω σε «μεγάλα σχήματα» και να μου δοθούν οι ευκαιρίες να συνεργαστώ με κάποια από τα «μεγάλα ονόματα» της νύχτας. Αν καταφέρω δε να ξεχωρίσω και να χαράξω την πορεία που έχω βάλει ως στόχο, τότε αυτό για μένα θα είναι ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε. Με τα σημερινά δεδομένα παίζουν πολλά πράγματα  ρόλο και είναι όλα τους σημαντικά. Εγώ θα πω ότι με σκληρή δουλειά, με αγάπη, πίστη, συνέπεια, υπομονή, επιμονή ,αφοσίωση και λίγη τύχη, όλα είναι πιθανά. Τουλάχιστον θα ξέρω καλά πως πάλεψα για τ’ όνειρό που έχω από την παιδική μου ηλικία, δεν έμεινα άπραγη και όταν θα φτάσει η στιγμή που θα κάνω τον απολογισμό μου, μόνο κερδισμένη θα είμαι από αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Πως ισορροπείς μεταξύ επαγγελματικής καριέρας και προσωπικής ζωής; Πρώτα η καριέρα και μετά το προσωπικό ή το αντίθετο;
Όταν έχεις ένα στόχο και τα βάλεις όλα σε μια σειρά, η καριέρα και η προσωπική ζωή μπορούν να συμβαδίσουν, αυτό τουλάχιστον ισχύει σ εμένα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητες φορές που η δουλειά έχει περισσότερες απαιτήσεις. Επίσης παίζει ρόλο και ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου, όπου η κατανόηση και η υπομονή αποτελούν βασικά κριτήρια μιας ήρεμης συνύπαρξης. Πιστεύω πως με καλή διάθεση, όλα μπορούν να γίνουν ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία.

Ποιο είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για εσένα; Αν δεν αποδειχθεί «ιδανικό», πως το αντιμετωπίζεις;
Δεν υπάρχει ιδανικό περιβάλλον. Σε όλα τα επαγγέλματα είναι γεγονός πως υπάρχουν συνεργασίες, άλλοτε με προβλήματα και άλλοτε όλα να κυλούν ομαλά και να είναι ιδανικά. Εγώ αυτό που προσπαθώ, είναι να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, και πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας. Αν το περιβάλλον δεν είναι ιδανικό και πάλι προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, δεν θα το βάλω ποτέ στα πόδια. Άλλωστε ακόμα και από μία τέτοια περίπτωση κάτι θα μάθω που θα μου είναι χρήσιμο στο μέλλον, άλλη μία εμπειρία ας πούμε. 

Μία ενδεχόμενη συνεργασία σου με αυτόν τον ιδανικό χώρο εργασίας, πως θα μπορούσε να προσφέρει στο γενικό όραμα της επιχείρησης; Σε απασχολεί κάτι τέτοιο ή προτιμάς να εστιάζεις περισσότερο στην προσωπική σου καλλιτεχνική πορεία;
Όταν υπάρχει μια αρμονική σχέση συνεργατών και χημεία, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι θετικό και το εισπράττει το κοινό. Άλλωστε είναι πολλοί  αυτοί που μας επισκέπτονται ξανά και μας εμπιστεύονται για την διασκέδασή τους. Τι πιο όμορφο για έναν επιχειρηματία μέσα σε τόσο ανταγωνισμό, να προτιμούν το δικό του χώρο και να έχει ευρεία απήχηση.

Πόσο εύκολα συνεργάζεσαι με άλλους καλλιτέχνες στον χώρο εργασίας σου και ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» σου;
Γενικά δεν έχω πρόβλημα στις συνεργασίες μου, είμαι άνθρωπος που σέβομαι τους συναδέρφους και συνεργάτες μου. Για μένα κόκκινη γραμμή σίγουρα είναι, η έλλειψη σεβασμού και η υποτίμηση της νοημοσύνης μου. 

Συνήθως με ποιον τρόπο διαχειρίζεσαι τα άσχημα συμβάντα της ζωής, ώστε αυτά να μην επηρεάζουν αρνητικά την δουλειά σου;
Καταρχάς θεωρώ πως, δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού, όταν το κοινό επιλέγει τον χώρο στον οποίο εμφανίζομαι, αν μη τι άλλο έχω υποχρέωση να κάνω ότι μπορώ για την διασκέδασή του. Ο κόσμος ήδη πέρασε και περνά στενάχωρα, διανύουμε δύσκολες εποχές, τα οικονομικά είναι δύσκολα, άρα το σέβομαι αυτό και είναι κανόνας μου, μόλις πατήσω το πόδι μου ότι και αν με απασχολεί ή με στενοχωρεί, το αφήνω έξω από την πόρτα. Όπως και να’ χει το επάγγελμα μας έχει να κάνει με την διασκέδαση του κόσμου. Βέβαια εκτός αυτού, μόλις πατήσω το πόδι μου στη σκηνή είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Αισθάνομαι τεράστια χαρά και ελευθερία δημιουργίας το οποίο λειτουργεί ιαματικά. Στην καθημερινότητά μου, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν αν είμαι στεναχωρημένη και είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν αν θέλω το μοιραστώ ή όχι. Σε κάθε περίπτωση παίρνω το χρόνο μου, το επεξεργάζομαι, προσπαθώ να λειτουργώ με ψυχραιμία και να σκέφτομαι πριν κάνω οτιδήποτε. Αυτό που πιστεύω βαθιά μέσα μου και το πράττω είναι, πως όσες δυσκολίες και αντιξοότητες υπάρχουν, να μην το βάζω κάτω, να χαμογελάω, να δουλεύω σκληρά, να κυνηγώ το στόχο μου και το όνειρό μου.

Από ποια κανάλια διατίθεται προς πώληση η δουλειά σου (πχ. ζωντανές εμφανίσεις, συναυλίες, ψηφιακές πλατφόρμες, βινύλια – cd, merchandise, private parties κτλ);
Αυτή τη στιγμή μονάχα από ζωντανές εμφανίσεις και ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Spotify, Apple Music, Amazon κτλ.

Γιατί να αγοράσει κάποιος το μουσικό προϊόν που προσφέρεις;
Θεωρώ πως όλα τα τραγούδια, αυτά που ήδη έχουν κυκλοφορήσει και αυτά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν, έχουν δημιουργηθεί με πολύ αγάπη και σεβασμό στα ανθρώπινα συναισθήματα, μιλάνε στην ψυχή του ανθρώπου και τον εκφράζουν. Επίσης οι συντελεστές των τραγουδιών, οι συνεργάτες μου, έχουν βάλει πολύ “ψυχή” για να δημιουργηθούν αυτά τα τραγούδια. Κάποια από αυτά σε ταξιδεύουν. Αλλά αυτό ας το κρίνει ο ακροατής.

Αυτήν την στιγμή βρίσκεσαι σε κάποια μουσική σκηνή; Που μπορεί να σε ακούσει το κοινό σου;
Την χειμερινή σεζόν εμφανιζόμουν σ’ έναν πολύ όμορφο χώρο, στο «Μαντάμ Πελαζί» στο Περιστέρι κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σ’ ένα όμορφο σχήμα, με τους Γιάννη Κώστογλου, Βαγγέλη Λελετζή, Αλέξη Ιατρίδη και μαέστρο τον Σάββα Ηλιάδη. Για το καλοκαίρι έχω πολλές προτάσεις για συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ θα μπορείτε να με βρείτε και κάθε Τρίτη στο Loca Stage, παρέα με τους ΑΝΝΥ, Πάνο Βαβίλη & Νίκο Μοντζέλη.

Ποιο από τα τραγούδια σου έχεις αγαπήσει περισσότερο και γιατί; Έχει να κάνει με κάποιο κοινωνικό ερέθισμα η με προσωπική εμπειρία;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο γιατί το καθένα είναι ξεχωριστό, με διαφορετικά συναισθήματα. Είναι σαν να λες σε μια μητέρα ποιο από τα παιδιά της αγαπά περισσότερο, παρόλο που δεν είμαι η δημιουργός αλλά η ερμηνεύτριά τους. Νομίζω πως σε όλα τα τραγούδια ο καθένας μας, μπορεί να συσχετίσει κάποια προσωπική του εμπειρία και να ταυτιστεί. Άρα και στα δικά μου υπάρχει η ανάλογη ταύτιση. Δεν μπορώ να επιλέξω ποιο έχω αγαπήσει περισσότερο, αλλά μπορώ να σας πω ότι ανυπομονώ για το κάθε επόμενο!

Με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε εμείς ως δημοσιογράφοι, να σε βοηθήσουμε στην καλλιτεχνική σου πορεία;
Δεν θα σας πω τον τρόπο, άλλωστε εσείς ως πιο ειδικοί στον τομέα σας, τον γνωρίζετε καλύτερα. Θα σας προτρέψω όμως να με ακούσετε, να σας δοθεί η δυνατότητα να με παρακολουθήσετε ζωντανά και αν εισπράξετε και κρίνετε πως αυτό που παρουσιάζω το κάνω καλά, να το καταγράψετε και να το μοιραστείτε με το κοινό σας. Η συμβολή σας θα είναι τεράστια, όχι μόνο στην προσπάθεια που κάνω αλλά και συνολικά στην καλλιτεχνική μου πορεία.

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνομιλία που είχαμε, να είστε καλά!!

ΜΟΥΣΙΚΗ & VIDEO CLIPS

Τελευταία Releases

Personal Videos / Covers

Επικοινωνία με την Niki Alexandrou

Στείλε το μήνυμά σου στην Νίκη Αλεξάνδρου!


CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να προστατευτούμε από κακόβουλες ενέργειες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.