NOICES

Ioanna Katrakou

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιωάννα γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, στα Νότια Προάστια όπου και πέρασε όλα τα παιδικά της χρόνια. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στις τέχνες και κυρίως στην ζωγραφική, στον χορό και στην μουσική. Τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι έγιναν μέσα από μουσικά σχήματα και μπάντες ενώ αργότερα συμμετείχε στο τηλεοπτικό παιχνίδι Fame Story. Δούλεψε επαγγελματικά για 5 χρόνια σε Αθήνα και επαρχία, κοντά σε πολλούς αξιόλογους μουσικούς,  πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και ευρέως γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Χρήστος Δάντης, η Μαρία Λουίζα Βασιλοπούλου, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Μάκης Δημάκης κ.α.

Το 2006, παρόλο που είχε πολλές επαγγελματικές προτάσεις, επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο, αφήνοντας πίσω την νυχτερινή διασκέδαση και εστιάζοντας περισσότερο στην εναλλακτική σκηνή την οποία θεωρούσε ανέκαθεν πιο ζεστή, πιο προσιτή και πιο ταιριαστή με την δική της ιδιοσυγκρασία. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχε στο συγκρότημα “The Lobby” με το οποίο πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία ενώ την ίδια στιγμή δημιούργησε και τα πρώτα της μουσικά κομμάτια. Την ίδια περίοδο συμμετείχε στο συγκρότημα “Zooperband” με εμφανίσεις στην Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι και στις Σπέτσες. Αργότερα συνεργάστηκε με τον μουσικοσυνθέτη και παραγωγό Νίκο Ξύδη στους δίσκους των Βόμβων του Πάνου Πενταρίτσα ενώ το 2015 ξανά συναντήθηκαν για την παραγωγή του δικού της Single με τίτλο “The Lobby – Madness” το οποίο κυκλοφόρησε με την NOICES.

Σήμερα ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της και ασχολείται κυρίως με το δημιουργικό κομμάτι της μουσικής, γράφοντας τραγούδια ή συμμετέχοντας επιλεκτικά σε ζωντανές εμφανίσεις. Μαζί με τον σύζυγό της διατηρεί στον Νέο Κόσμο το Studio Clip53 (Recording & Rehearsal), γεγονός που την βοηθά στις δημιουργικές της στιγμές αλλά και στις συνεργασίες με πληθώρα ταλαντούχων μουσικών της ελληνικής σκηνής. Το 2021 συνεργάστηκε ως στιχουργός και συνθέτης με τον  παραγωγό “DJ Brouss” κυκλοφορώντας τα κομμάτια “Rebirth” και “People“.

Στις αρχές του 2022 συμμετέχει ερμηνευτικά στο τραγούδι “Nea Selida” του Ερμή Κοντούδη και μπαίνει στην παρέα της NOICES με δημιουργική διάθεση ετοιμάζοντας στις επόμενες κυκλοφορίες.

Follow Ioanna..

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PRE - PRESS

Από που κατάγεσαι;
Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Αθήνα, στα Νότια Προάστια.

Τα μουσικά ακούσματα του τόπου καταγωγής σου, πόσο επηρέασαν την μουσική σου κατεύθυνση;
Παρόλο που οι γονείς μου κατάγονται από την επαρχία, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να σχηματίσω δεσμούς με τον τόπο καταγωγής μου, οπότε θα περιέγραφα τον εαυτό μου -μα΄΄λλον- ως παιδί της πόλης. Στο σπίτι μου κυριαρχούσε η ελληνική μουσική και τα παραδοσιακά ακούσματα τα οποία σίγουρα αποτέλεσαν επιρροές είτε εκούσιες είτε ακούσιες. Μεγαλώνοντας βρήκα μεγάλο ενδιαφέρον και στην αγγλόφωνη μουσική σκηνή την οποία επίσης αγάπησα στην εφηβεία.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες καλλιτεχνικές σου επιρροές;
Ενδεικτικά θα αναφέρω εκείνες που μου έρχονται αβίαστα στον νου.. Celine Dion, Aguilera Christina, Sade, Etta James, Muse αλλά και πιο σύγχρονες όπως οι Snarky Puppy,η Billie Eilish κ.α. Από την ελληνική σκηνή θα ανέφερα την Χάρις Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη και σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι της παραδοσιακής κληρονομιάς.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέσο ακρόασης μουσικής και γιατί;
Συνήθως επιλέγω το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο αλλά και στο σπίτι, κυρίως λόγω της ποικιλίας του προγράμματος και του ανανεώσιμου playlist. Για video clips και έρευνα νέων τραγουδιών επιλέγω το Youtube ενώ για τις δικές μου playlists χρησιμοποιώ μία νέα πλατφόρμα που λέγεται Panicbase.com στην οποία μπορείς να ακούς μουσική αλλά και να παρακολουθείς videos χωρίς διακοπή για διαφημίσεις. 

Ποιο είδος μουσικής σε εμπνέει δημιουργικά ακόμα κι αν αυτό δεν ταυτίζεται απόλυτα με τις μουσικές επιλογές της καριέρας σου;
Με μία λέξη θα έλεγα η MB Jazz.. οι μελωδικές γραμμές και η εμπνευσμένες πρωτότυπες συνθέσεις έχουν έναν τρόπο να “τρυπώνουν” στην ψυχή μου.

Ποια είναι για εσένα η καλύτερη στιγμή και καλύτερο περιβάλλον για μία καλλιτεχνική δημιουργία;
Η επαφή με την φύση για εμένα είναι καταλυτική και αναγκαία, όχι μόνο δημιουργικά αλλά και στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μου. Αν δεν πιάνει σήμα και το κινητό, τότε μιλάμε για εξιδανικευμένη στιγμή (γέλια). Πέραν της πλάκας, είναι κάτι που χρειάζομαι όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ειδικά τώρα που δοκιμάζονται οι αντοχές μας σε όλα τα επίπεδα. 

Πόσο σημαντική θεωρείς την μουσική ή την τέχνη ευρύτερα για την κοινωνία;
Δεν μπορώ καν να φανταστώ μία κοινωνία χωρίς μουσική, χωρίς την τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις. Η μουσική έχει τον τρόπο να “μιλά” σε έναν βαθύτερο εαυτό μας, να τον καλλιεργεί και να τον ηρεμεί. Αυτή η διαδικασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευημερίας, του ήθους, της κοινωνικής συμβίωσης, αποτελεί ένα ιδιαίτερα δραστικό φάρμακο για την ψυχή.

Τι είναι αυτό που θα σε παρακινούσε για να ξεκινήσεις μία νέα μουσική συνεργασία;
Σε ότι αφορά τις δημιουργικές συνεργασίες, η χημεία παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο και συμπληρώνεται με την διάθεση για πειραματισμό και εναλλακτική οπτική. Σε επαγγελματικό επίπεδο, αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, απαιτείται αλληλοσεβασμός και επαγγελματισμός.

Τι θεωρείς “επιτυχία” για έναν καλλιτέχνη και με ποιον τρόπο νομίζεις ότι αυτή η επιτυχία μπορεί να έρθει και να παραμείνει;
Για εμένα επιτυχία για έναν μουσικό είναι η αναγνωρισιμότητα, όχι απαραίτητα με όρους marketing αλλά ως στοιχείο της δημιουργίας. Είτε αφορά την χροιά ενός ερμηνευτή, τις ενορχηστρωτικές συνήθειες ενός παραγωγού, τα συνθετικά σχήματα ενός δημιουργού, τελικά επιτυχία είναι ο τελικός ακροατής να σε αναγνωρίζει ακόμη κι αν ακούει ένα καινούριο σου τραγούδι. Επιτυχία είναι επίσης η διαχρονική αξία ενός έργου και -χωρίς να την υποτιμώ- σε πολλές περιπτώσεις, η επαγγελματική αναγνώριση.

Η ενασχόλησή σου με την μουσική σε βοηθά σε άλλες πτυχές της ζωής σου; Π.χ. στις προσωπικές ανησυχίες – αναζητήσεις σου ή στις ψυχικές σου ισορροπίες; 
Η μουσική σε προσωπικό επίπεδο αποτελεί έναν άυλο τρόπο έκφρασης, ακόμη και για συναισθήματα που δεν μπορώ να εκφράσω με άλλον τρόπο. Λειτουργεί δηλαδή σαν μία βαλβίδα αποσυμπίεσης και εξωστρέφειας η οποία είναι απόλυτα αναγκαία χωρίς να επιβαρύνει τον συνάνθρωπο. Σχηματικά θα έλεγα ότι με την μουσική έρχομαι σε μία εσωτερική κρυφή ισορροπία! Σε δεύτερο επίπεδο, μία ισορροπημένη ψυχή μπορεί να αγαπά βαθύτερα, να κατανοεί τον άνθρωπο καλύτερα, να έχει περισσότερη επιμονή και υπομονή.

Πως αναπτύσσεις ή εξελίσσεις τις μουσικές σου δεξιότητες; Έχεις ή χρειάζεσαι κάποια επικουρική βοήθεια; Μελετάς κάτι πάνω στο αντικείμενό σου; Με ποιο τρόπο και για πόσο χρονικό διάστημα νομίζεις ότι χρειάζεται;
Συνήθως κινούμαι σε 2 κατευθύνσεις, αφενός την επιμόρφωση και αφετέρου την μελέτη άλλων καλλιτεχνών. Το πρώτο σκέλος αφορά την μουσική θεωρία, τις τεχνικές τραγουδίσματος, την συντήρηση της φωνής, την εκμάθηση μουσικών οργάνων κ.α. ενώ το δεύτερο κυρίως την ανακάλυψη διαφορετικών εναλλακτικών τεχνικών, την υιοθέτηση καινούριας μουσικής φρασεολογίας κ.α. Η εξέλιξη της μουσικής δεν τελειώνει, η εξέλιξη του πολιτισμού δεν τελειώνει, η εξέλιξη του ανθρώπου δεν τελειώνει, συνεπώς ούτε η μελέτη μπορεί να τελειώσει. Καθοριστικός παράγοντας είναι ο διαθέσιμος χρόνος και οι προτεραιότητες που θέτουμε.

Έχεις μουσικές σπουδές κι αν ναι, πόσο σε έχουν βοηθήσει στην επαγγελματική σου καριέρα;
Μουσικές σπουδές με την έννοια της κλασικής θεωρίας και αρμονίας δυστυχώς δεν έχω, παρόλο που θα ήθελα. Ωστόσο έχω παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής δίπλα σε ιδιαίτερα ταλαντούχους καθηγητές, γεγονός που με έχει βοηθήσει τόσο τεχνικά όσο και προστατευτικά για την φωνή μου.

Έχεις δουλέψει ως επαγγελματίας στον χώρο της μουσικής;
Δουλεύω επαγγελματικά από το 2003, σχεδόν 20 χρόνια και έχω συνεργαστεί με πάρα πολλές μουσικές σκηνές και κέντρα διασκέδασης σε Αθήνα και επαρχία. Την πρώτη 6ετία συνεργαζόμουν κυρίως με νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αλλά σιγά σιγά επέλεξα πιο μικρές σκηνές παρόλο που είχα προτάσεις για πιο μεγάλα σχήματα.

Ποιος είναι ο σκοπός και το όραμα για την επαγγελματική σου πορεία;
Πλέον βαδίζω έναν πιο δημιουργικό δρόμο χωρίς τις αγκυλώσεις της νύχτας και της διασκέδασης ως επάγγελμα. Με την ομάδα μου ξεκινήσαμε ένα ταξίδι σύνθεσης και ευελπιστώ να παρουσιάσουμε σύντομα τις δουλειές μας στους φίλους ακροατές. Παράλληλα και επιλεκτικά εμφανίζομαι ζωντανά, αρκεί η εκάστοτε συνεργασία να με εμπνέει δημιουργικά. Όταν με το καλό ολοκληρωθούν μία σειρά από releases θα ήθελα πολύ να επιλεγούν τα τραγούδια μας στον κινηματογράφο ή στο θέατρο. 

Πως μπορείς μέσα από την δουλειά σου να συνδράμεις θετικά σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν το κοινό σου;
Κατ’ αρχάς να σας πω ότι η δουλειά μου είναι προϊόν ανάλογων ζυμώσεων σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Πρόκειται δηλαδή για μία αμφίδρομη διαδικασία όπου η έμπνευση επιστρέφει πίσω ως στήριγμα στην κοινωνία. Αυτή είναι τελικά και η μαγεία της τέχνης κατά την γνώμη μου.

Ποιες μουσικές τάσεις έχεις υιοθετήσει στα τραγούδια σου;
Παρόλο που παραμένω ανοικτή σε μουσικές επιρροές και μάλιστα πολλές φορές το επιδιώκω, τις περισσότερες φορές κινούμαι αυθόρμητα στον χώρο του pop, rock και funk. Εξαρτάται βέβαια και από τις συνεργασίες, τους ανθρώπους με τους οποίους θα επιλέξω να δημιουργήσω κάτι νέο. 

Έχεις αλλάξει μουσικά στυλ κατά την διάρκεια της επαγγελματικής σου καριέρας;
Ίσως περισσότερο από τον καθένα, έχω δοκιμάσει και έχω εργαστεί σε ένα μεγάλο εύρος μουσικών στυλ, είτε πρόκειται για ελληνική μουσική είτε για αγγλόφωνη.

Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι λιγότερο ευχάριστες πτυχές της μουσικής ως επάγγελμα;
Θα μπορούσε κανείς να γράψει ολόκληρη έκθεση με τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του επαγγέλματος, ειδικά αν μιλήσουμε για την “νύχτα”. Ωστόσο στην δική μου περίπτωση πλέον, η πιο ευχάριστη και η πιο δυσάρεστη πλευρά της μουσικής, αναλόγως των συγκυριών, είναι το γεγονός πως δεν ηρεμείς ποτέ! Το επάγγελμα της μουσικής σε εξωθεί αν μη τι άλλο στα άκρα, σε ανεβάζει ψηλά και με την ίδια ευκολία μπορεί να σε κατακρημνίσει στο έδαφος. Απαιτεί αντοχές, επιμονή, υπομονή και “καρδιά”.

Πως επιδρούν οι -εκτός μουσικής- ασχολίες και ενδιαφέροντα στην δουλειά σου;
Στις μέρες μας δυστυχώς μου έρχονται στον νου μόνο οι δυσάρεστες επιδράσεις, όπως οι διεθνείς συνθήκες, οι εγχώριες εκδικητικές πολιτικές, η τάση της αγοράς για εύκολο και γρήγορο κέρδος κ.α. Την τελευταία διετία ειδικά, έχει συντελεστεί μία τεραστίων διαστάσεων καταστροφή στον χώρο της τέχνης και στον χώρο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, κάτι το οποίο ασφαλώς με έχει επηρεάσει αρνητικά. Εύχομαι και ελπίζω σε καλύτερες μέρες, εύχομαι οι τρελοί αυτού του κόσμου να πάρουν τα ηνία της εξέλιξης του είδους, διότι με τους γνωστικούς οδεύουμε προς τον γκρεμό!  

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κοινό σου, η fun base σου;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα target group, σίγουρα όμως μία τολμηρή μουσική απευθύνεται σε πιο τολμηρές ψυχές. Έχω την διάθεση να δοκιμάζω διάφορα στυλ και να συνεργάζομαι με τελείως διαφορετικούς ανθρώπους κάθε φορά. Αυτό τελικά αλλάζει την fun base ανάλογα με το project, ανάλογα με την εποχή, ανάλογα με το υιοθετούμενο ύφος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα παιδιά του marketing με λοξοκοιτάνε κάθε φορά που τους παρουσιάζω ένα νέο τραγούδι. (γέλια)

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αμοιβή σου ως καλλιτέχνη; Η αμοιβή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα συνεργασίας ή το οικονομικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα;
Το οικονομικό πάντα έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν συγκρίνεται με την τέχνη. Ωστόσο όταν η τέχνη παράγει κέρδος ασφαλώς ένα μέρος θα εισπράξω κι εγώ. Συνεπώς, η αμοιβή μου κατά΄ κύριο λόγο εξαρτάται από την δυναμική κέρδους που έχει η παρουσία μου, τα τραγούδια μου, εν τέλει το μουσικό προϊόν μου. Μην ξεχνάμε ότι για να δημιουργηθεί εξ αρχής το μουσικό προϊόν απαιτείται μία σημαντική δαπάνη η οποία περιλαμβάνει και το κομμάτι της προώθησης. 

Εξελίσσεσαι καλλιτεχνικά μέσα από την δουλειά σου; Αποκτάς εμπειρία και νέες χρήσιμες γνώσεις; Αδιαμφισβήτητα! Με οτιδήποτε κι αν ασχολείσαι εντατικά εξαργυρώνεται σε εμπειρία και γνώση, πόσο μάλλον αν το αγαπάς και το κάνεις με την ψυχή σου!

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι για την καριέρα σου και πόσο εφικτοί είναι αυτοί με τα σημερινά δεδομένα;
Δυστυχώς τα μαθηματικά δεν βγαίνουν, οι καμπύλες έχουν επιπεδοποιηθεί και τα προγνωστικά δείχνουν “κακοκαιρίες” στο άμεσο μέλλον. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης για έναν τυπικό πολίτη και δη καλλιτέχνη, είναι η αποβολή όλων των πιθανών αγκυλώσεων σε επαγγελματικό επίπεδο όπως για παράδειγμα οι ιδιοτροπίες και οι ανούσιοι εγωισμοί και την ίδια στιγμή ο πολυεπίπεδος βηματισμός ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν αρκεί πλέον να είσαι μόνο καλλιτέχνης, οφείλεις να είσαι πωλητής, διαφημιστής, εργάτης. Προσωπικά έχω εστιάσει στο δημιουργικό κομμάτι του επαγγέλματος το οποίο μπορεί να λειτουργήσει απομακρυσμένα μέσω διαδικτύου ενώ την ίδια στιγμή δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και σε άλλον κλάδο.

Πως ισορροπείς μεταξύ επαγγελματικής καριέρας και προσωπικής ζωής; Πρώτα η καριέρα και μετά το προσωπικό ή το αντίθετο;
Όταν καταφέρεις να επικοινωνήσεις στο περιβάλλον σου την σημαντικότητα της δουλειάς σου, την σημαντικότητα των δημιουργικών στιγμών σου, τότε τελικά καταφέρνεις και να ισορροπήσεις. Το φαντάζομαι σαν μία ζυγαριά όπου στην μία πλευρά ΄είναι φορτωμένα τα όνειρά σου και από την άλλη οι υποχρεώσεις. Οποιαδήποτε πλευρά κι αν βαρύνει, το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα είναι καταστροφικό. Η ζωή τελειώνει όταν πνίγεσαι στις υποχρεώσεις ή αντίθετα όταν χάνεσαι στην μοναξιά των ονείρων σου.

Ποιο είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για εσένα; Αν δεν αποδειχθεί «ιδανικό», πως το αντιμετωπίζεις;
Ένα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς κορώνες και ακραίες κραυγές, με ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από ήθος και κατανόηση. Μία συνθήκη όπου η αμοιβή σου εξαρτάται από την ποιότητα της δουλειάς σου και την απήχηση στο κοινό. Να υπάρχει σεβασμός και δημιουργική ατμόσφαιρα. Η ομορφιά του ιδανικού είναι ακριβώς ότι δεν είναι σχεδόν ποτέ επιτεύξιμο, συνεπώς δεν έχεις παρά να το αντιμετωπίζεις πάντα εποικοδομητικά, τουλάχιστον για όσο δεν προσβάλλεσαι ως άνθρωπος.

Μία ενδεχόμενη συνεργασία σου με αυτόν τον ιδανικό χώρο εργασίας, πως θα μπορούσε να προσφέρει στο γενικό όραμα της επιχείρησης; Σε απασχολεί κάτι τέτοιο ή προτιμάς να εστιάζεις περισσότερο στην προσωπική σου καλλιτεχνική πορεία;
Η καλλιτεχνική μου πορεία είναι απόλυτα συνυφασμένη με το γενικό όραμα της επιχείρησης, είτε πρόκειται για μία μουσική σκηνή, είτε για κινηματογραφική παραγωγή, είτε για μία απρόσωπη ψηφιακή πλατφόρμα. Επενδύοντας στην προσωπική μου πορεία τελικά επενδύω και στην επιχείρηση. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορη μία άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο συνεργάτης μου και σίγουρα θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ.

Πόσο εύκολα συνεργάζεσαι με άλλους καλλιτέχνες στον χώρο εργασίας σου και ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» σου;
Η κόκκινη γραμμή οριοθετείται ανάλογα της περίστασης, οπότε πάντα καταλήγει να είναι ο σεβασμός. Όταν κάτι με ενοχλεί θα το πω και περιμένω μία θετική ανταπόκριση από τον απέναντι. Ειδικά τον όρο “νύχτα” πολλές φορές ακολουθεί μία ανάρμοστη συμπεριφορά ή παράλογες απαιτήσεις από πλευράς επιχειρηματιών. Θα έλεγα πως ιδανική συνθήκη είναι το μέτρο, ήρεμος όσο χρειάζεται και αυστηρός όσο χρειάζεται.

Συνήθως με ποιον τρόπο διαχειρίζεσαι τα άσχημα συμβάντα της ζωής, ώστε αυτά να μην επηρεάζουν αρνητικά την δουλειά σου;
Κατ’ αρχάς έχω την γενικότερη άποψη ότι τα προσωπικά δράματα δεν πρέπει να φορτώνονται στον συνάνθρωπο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εργασιακό περιβάλλον και πελάτες. Τις περισσότερες φορές αφήνω νοερά το πρόβλημα έξω από την πόρτα και το παραλαμβάνω ξανά φεύγοντας. Άλλες φορές το ξορκίζω εντάσσοντάς το μέσα στην τέχνη μου. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, εξαρτάται από το πρόβλημα και τις συνθήκες. Πάντα όμως προσπαθώ να προστατεύω τους άλλους από τα δικά μου βάρη.

Από ποια κανάλια διατίθεται προς πώληση η δουλειά σου (πχ. ζωντανές εμφανίσεις, συναυλίες, ψηφιακές πλατφόρμες, βινύλια – cd, merchandise, private parties κτλ);
Προς το παρόν από τις γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Apple Music, Amazon κτλ). Σύντομα ωστόσο θα οργανώσουμε και ζωντανές εμφανίσεις! Τα βινύλια και το merch τα έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας αλλά ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για μία τέτοια κίνηση.

Γιατί να αγοράσει κάποιος το μουσικό προϊόν που προσφέρεις;
Γιατί είναι ένα προϊόν σκληρής δουλειάς και έχει γίνει με μεράκι και πολλή αγάπη. Ασφαλώς για κάθε έργο υπάρχει ο κατάλληλος ακροατής και με αυτό στον νου, θα έλεγα πως οι ακροατές μας απολαμβάνουν μία σταθερή ποιότητα από release σε release και ένα αποτέλεσμα το οποίο αν μη τι άλλο σέβεται πρώτα τον αποδέκτη και μετά τον δημιουργό.

Αυτήν την στιγμή βρίσκεσαι σε κάποια μουσική σκηνή; Που μπορεί να σε ακούσει το κοινό σου;
Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στην ψηφιακή σκηνή του διαδικτύου αλλά ελπίζω σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την δουλειά μας ζωντανά! Εξαρτάται βέβαια και από το πως θα ξυπνήσει ο εκάστοτε πολιτικός αύριο το πρωί.. (γέλια)

Ποιο θα ήταν το ιδανικό project που θα ήθελες να συμμετάσχεις στο μέλλον, ποιες συνεργασίες θα παρουσίαζαν ενδιαφέρον για σένα και σε ποιο καλλιτεχνικό επίπεδο;
Μία τεράστια συναυλία με μία λαοθάλασσα από κάτω να χτυπιούνται στον ρυθμό μας σαν χταπόδια!! Πλάκα κάνω! Όχι σοβαρολογώ!!! (γέλια)

Ποιο από τα τραγούδια σου έχεις αγαπήσει περισσότερο και γιατί; Έχει να κάνει με κάποιο κοινωνικό ερέθισμα η με προσωπική εμπειρία;
Όλα τα αγαπώ το ίδιο, κάθε τραγούδι κουβαλά και ένα κομμάτι του εαυτού μου. Ωστόσο το μικρότερο -εννοώντας κάθε νέα κυκλοφορία- είναι πάντα το πιο χαϊδεμένο! 

Με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε εμείς ως δημοσιογράφοι, να σε βοηθήσουμε στην καλλιτεχνική σου πορεία;
Φυσικά να επικοινωνήσετε τις δημιουργίες μας στο ευρύ κοινό, πάντα όμως με γνώμονα την ουσία και όχι τα gossip!

Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να προβάλλω την δική μου οπτική στα μουσικά δρώμενα. Καλή συνέχεια!

ΜΟΥΣΙΚΗ & VIDEO CLIPS

Latest Releases

Επικοινωνία με την Ioanna Katrakou

Στείλε το μήνυμά σου στην Ιωάννα Κατράκου!


CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να προστατευτούμε από κακόβουλες ενέργειες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.