Dimos Loudaros

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δήμος Λουδάρος δραστηριοποιείται στο χώρο της Ελληνικής ροκ από 13 χρόνων. Το 1981 κέρδισε το πρώτο βραβείο στην τηλεοπτική εκπομπή “Να η Ευκαιρία” ενώ το 1983 θα λάβει το βραβείο της ΕΡΤ για το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα με τους “2+2“!

Ανήσυχος και δημιουργικός με τέσσερα προσωπικά άλμπουμ εμφανίζεται με την μπάντα του “Ελληνων Rock” σε διάφορα live bars και μουσικές σκηνές, παίζοντας τραγούδια από τη δισκογραφία του και διασκευάζοντας με ένα προσωπικό του τρόπο τραγούδια μεγάλων δημιουργών σε ήχους soul funk και όχι μόνο!

Follow Dimos

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PRE - PRESS

Από που κατάγεσαι;
Από την όμορφη Αμοργό! Σας περιμένω το καλοκαίρι..

Τα μουσικά ακούσματα του τόπου καταγωγής σου, πόσο επηρέασαν την μουσική σου κατεύθυνση;
Παρόλο που σέβομαι ιδιαίτερα την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου μου, από πολύ νεαρή ηλικία μου κέντρισε το ενδιαφέρον η Rock σκηνή την οποία υπηρετώ μέχρι και σήμερα. Ασφαλώς υπάρχουν πολύ σημαντικές μουσικές παραδοσιακές δημιουργίες από τις οποίες πολύ συχνά δανείζομαι ιδέες και δρόμους.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες καλλιτεχνικές σου επιρροές;
Στην δική μου εποχή ονειρευόμασταν και ερωτευόμασταν με Pink Floyd, Rolling Stones, Beetles, U2 και άλλες μεγάλες μπάντες, ήταν επόμενο λοιπόν να με καθορίσουν ως νέο καλλιτέχνη! Το εξαιρετικά ενδιαφέρον με την συγκεκριμένη γενιά μουσικών είναι ότι όσο τους ακούς, τόσο ανακαλύπτεις και νέα στοιχεία που δεν τα είχες παρατηρήσει τόσα χρόνια. Επίσης βλέπω και ένα μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς να έχει τα ίδια ακούσματα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέσο ακρόασης μουσικής και γιατί;
Ανήκω κι εγώ στους ρομαντικούς του ραδιοφώνου! Η ποικιλία των επιλογών, η ροή ενός εμπνευσμένου ραδιοφωνικού παραγωγού, η ομορφιά του να οδηγάς ακούγοντας τον αγαπημένο σου σταθμό είναι αξεπέραστα. Ωστόσο απολαμβάνω εξίσου την μουσική και στο HiFi του σπιτιού ή σε κάποιο μπαράκι με ποτό και καλή παρέα. Με τις νέες πλατφόρμες διατηρώ μία σχέση σεβασμού, παρόλο που πολλές φορές χάνεις την ουσία της μουσικής όταν τις χρησιμοποιείς. 

Ποιο είδος μουσικής σε εμπνέει δημιουργικά ακόμα κι αν αυτό δεν ταυτίζεται απόλυτα με τις μουσικές επιλογές της καριέρας σου;
Στον πυρήνα της δημιουργίας μου βρίσκεται πάντα το πάντρεμα διαφορετικών κόσμων και αυτό απαιτεί μεγάλο εύρος ακουσμάτων και επιρροών. Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον για παράδειγμα να ενώσω μία εισαγωγή από Eric Clapton με κυρίως θέμα από Νίκο Πορτοκάλογλου. Όσοι μας ακολουθούν στις ζωντανές εμφανίσεις μας, ξέρουν πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω..!

Ποια είναι για εσένα η καλύτερη στιγμή και καλύτερο περιβάλλον για μία καλλιτεχνική δημιουργία;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χώρος ή κατάσταση. Άλλες φορές η έμπνευση θα με “χτυπήσει” σε ώρα ηρεμίας στο σπίτι ή στον χώρο μελέτης και άλλες φορές θα με κινήσει μία τυχαία εικόνα στον δρόμο, ένα μουσικό μοτίβο στο ραδιόφωνο ακόμη και κάποια ατάκα της παρέας.

Πόσο σημαντική θεωρείς την μουσική ή την τέχνη ευρύτερα για την κοινωνία;
Ζωή χωρίς μουσική δεν υπάρχει! Ποιος αμφιβάλλει γι ‘αυτό; Η μουσική έχει έναν μαγικό τρόπο να μιλάει σε όλες τις γλώσσες, σε όλες τις φυλές, σε όλα τα φύλα, σε όλες τις ηλικίες και την ίδια στιγμή να παραμένει ακατανόητη, μαγική, απρόσιτη. Μια μελωδία μπορεί να σε κάνει να γελάσεις ή να κλάψεις χωρίς να μπορείς να ελέγξεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τι είναι αυτό που θα σε παρακινούσε για να ξεκινήσεις μία νέα μουσική συνεργασία;
Το Άλφα και το Ωμέγα είναι ο χαρακτήρας και το ήθος του συνεργάτη. Μου είναι αδύνατον να συνεργαστώ με άτομα τα οποία ταΐζουν τον εγωισμό τους και αδιαφορούν για την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλα αυτά τα χρόνια έχω χτίσει ένα όνομα σεβασμού στον μουσικό χώρο. Ασφαλώς μία νέα συνεργασία πρέπει να πληρεί και την προϋπόθεση του μουσικού επιπέδου αλλά και της μουσικής χημείας μεταξύ των μελών.

Τι θεωρείς “επιτυχία” για έναν καλλιτέχνη και με ποιον τρόπο νομίζεις ότι αυτή η επιτυχία μπορεί να έρθει και να παραμείνει; 
Παρόλο που η επιτυχία μετριέται συχνά με την πρόσκαιρη δημιοποίηση ενός καλλιτέχνη, τελικά αυτόν που τον κάνει επιτυχημένο είναι η διάρκεια στον χρόνο. Ειδικά στην εποχή μας, πολλά νέα παιδιά τυγχάνουν μεγάλης προβολής μέσα από κοινωνικά δίκτυα ή μουσικά τηλεπαιχνίδια, την επόμενη μέρα χάνονται σαν πυροτεχνήματα. Κι αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο, κυρίως για τα ίδια τα παιδιά, τα οποία εναποθέτουν τα όνειρά τους σε ένα τελείως ασταθές σύστημα προβολής. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και επιμονή για να παραμείνεις στην συνείδηση των ακροατών.

Η ενασχόλησή σου με την μουσική σε βοηθά σε άλλες πτυχές της ζωής σου; Π.χ. στις προσωπικές ανησυχίες – αναζητήσεις σου ή στις ψυχικές σου ισορροπίες;
Αλίμονο! Αυτή είναι η ουσία της τέχνης και ακόμη περισσότερο της μουσικής. Ειδικά η τελευταία έχει εκείνον τον μαγικό τρόπο να “τρυπώνει” στην ψυχή σου και να πολλαπλασιάζει τον κρυμμένο σου εαυτό, είτε αυτός είναι λυπημένος, είτε ερωτευμένος, χαρούμενος, απογοητευμένος κτλ. Κι όταν επέλθει αυτή η ενίσχυση τότε ανακαλύπτεις κι εσύ ως παρατηρητής τον ίδιο σου τον εαυτό.

Πως αναπτύσσεις ή εξελίσσεις τις μουσικές σου δεξιότητες; Έχεις ή χρειάζεσαι κάποια επικουρική βοήθεια; Μελετάς κάτι πάνω στο αντικείμενό σου; Με ποιο τρόπο και για πόσο χρονικό διάστημα νομίζεις ότι χρειάζεται;
Κατ’ αρχάς δεν νοείται για έναν καλλιτέχνη η έννοια της αποφοίτησης. Το ταξίδι της μουσικής είναι αέναο. Καθημερινή δουλειά, πολύωρη μελέτη, συνεχής ανησυχία, ατελείωτες πρόβες κ.α., κι όμως στο τέλος της ημέρας πάντα νιώθω ότι δεν έχω κάνει αρκετά! Κάτι θα ακούσω στο youtube, κάποια μπάντα θα δω ζωντανά, κάποιον μουσικό θα γνωρίσω στο στούντιο, εικόνες που θα με στείλουν ξανά πίσω στο “θρανίο”.

Έχεις μουσικές σπουδές κι αν ναι, πόσο σε έχουν βοηθήσει στην επαγγελματική σου καριέρα;
Η μουσική μου πορεία ξεκίνησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο πάλαι ποτέ Πινδάρειο Ωδείο στο Σύνταγμα. Είναι δεδομένο ότι οι μουσικές μου σπουδές με βοήθησαν στο ξεκίνημά μου, ωστόσο η επαγγελματική μου καριέρα χτίστηκε στο μεράκι, στο ήθος, στην πειθαρχία και στην ατελείωτη δουλειά. Οι σπουδές κατά την γνώμη μου είναι χρησιμότατες γιατί αποτελούν ένα shortcut για τον στόχο σου, ωστόσο δεν αποτελούν πανάκεια. Υπάρχουν άλλωστε πολύ αξιόλογοι αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες, πολλούς από τους οποίους σέβομαι βαθύτατα.

Έχεις δουλέψει ως επαγγελματίας στον χώρο της μουσικής;
Όλη μου η ζωή, από 12 ετών! Από τα πρώτα κιόλας βήματα βρέθηκα σε μουσικές σκηνές, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ραδιόφωνα. Και έχω την πεποίθηση ότι η μουσική ως επάγγελμα “ψήνει” τον καλλιτέχνη, με έναν τρόπο που δεν μπορεί να το κάνει το ωδείο ή το στούντιο. Όποιος ασχολείται με την μουσική οφείλει να δοκιμαστεί στην αρένα της δουλειάς.

Ποιος είναι ο σκοπός και το όραμα για την επαγγελματική σου πορεία;
Για εμένα η μουσική απαιτεί μία θεατρικότητα, μία όμορφη ζεστή εικόνα σε έναν αντίστοιχο χώρο. Εδώ και χρόνια έχω χτίσει το κοινό μου σε αυτό το μοτίβο. Να μαζευτούμε όλοι μαζί σε έναν καλαίσθητο χώρο, να μοιραστούμε την διασκέδασή μας, τις ανησυχίες μας, τις μουσικές μας προτάσεις! Θα έλεγα ότι κάθε μου εμφάνιση μοιάζει με μία θεατρική παράσταση, μία ζεστή εικόνα με επένδυση μουσικής. Ακόμη και οι ακροατές συμβάλλουν τελικά σε αυτό διαδραστικά. Συνοπτικά, κινούμαι στο δίπολο μεταξύ μουσικής δημιουργίας και ζωντανών εμφανίσεων σε επιλεγμένους ζεστούς χώρους.

Πως μπορείς μέσα από την δουλειά σου να συνδράμεις θετικά σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν το κοινό σου;
Η ίδια η φύση της μουσικής παίζει αυτόν τον ρόλο, πόσο μάλλον όταν τον υπηρετείς με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Για εμένα στο τέλος της ημέρας ο αποδέκτης είναι ο άνθρωπος, η ψυχή και σε αυτόν απευθύνεται η μουσική και ο στίχος μου. Αν παρατηρήσετε τις κυκλοφορίες μου θα διαπιστώσετε κι εσείς αυτόν τον δεσμό τραγουδιού και ψυχής. Άλλωστε μουσική χωρίς ψυχή δεν είναι παρά ένας ακατανόητος θόρυβος.

Ποιες μουσικές τάσεις έχεις υιοθετήσει στα τραγούδια σου;
Παρόλο που η βάση της μουσικής μου είναι η Rock, πάντα φροντίζω να την εμπλουτίζω με διάφορα άλλα στυλ, ακόμη και φαινομενικά ασύμβατα. Μπορεί να είναι η Reggae, η Pop, Ethnic, Dub, Dance ακόμη και παραδοσιακά στοιχεία της Ελληνικής κουλτούρας. Γενικά προσπαθώ να μην περιορίζω την δημιουργία στους στενούς τοίχους των μουσικών στυλ.

Έχεις αλλάξει μουσικά στυλ κατά την διάρκεια της επαγγελματικής σου καριέρας;
Όχι. Κάτι με οδηγούσε από τα πρώτα βήματα στον συγκεκριμένο δρόμο που ακολούθησα. Ωστόσο έχω δοκιμάσει πολλά ηχοχρώματα και παντρέματα, μία διαδικασία που συνεχίζει και θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι λιγότερο ευχάριστες πτυχές της μουσικής ως επάγγελμα;
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να αγαπούν οι ακροατές την δουλειά σου, είτε αυτή παρουσιάζεται μέσα από μία κυκλοφορία είτε ζωντανά επάνω στο stage. Να τους βλέπεις να χορεύουν, να διασκεδάζουν, να σιγοτραγουδούν τις μελωδίες σου. Τα κακώς κείμενα λίγο πολύ τα γνωρίζουμε, πόσο μάλλον στην Ελλάδα που έχουμε και κακό προηγούμενο.. Πρόκειται για έναν δύσκολο χώρο, με πολλά εμπόδια, απάτες και προκλήσεις. Αν δεν θέλεις να σε “φάνε οι λύκοι” πρέπει να παραμείνεις πιστός στις αξίες σου, να δουλεύεις σκληρά, να μάθεις να λες “όχι” αλλά να μάθεις και να σέβεσαι όταν απαιτείται. Είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία αλλά όχι και ανέφικτη.

Πως επιδρούν οι -εκτός μουσικής- ασχολίες και ενδιαφέροντα στην δουλειά σου;
Κατ’ αρχάς ασχολούμαι και με τον τουρισμό, οπότε τα καλοκαίρια λείπω σεζόν στο νησί μου. Η γνώση της αγοράς και η ενασχόληση με άλλα επαγγελματικά πεδία, αποτελούν ένα είδος πτυχίου, το οποίο σε βοηθά σε κάθε σου κίνηση αμφίδρομα. Εκτός από τις δουλειές, το μεράκι μου είναι οι καταδύσεις και η υποθαλάσσια φωτογράφιση. Παρόλο που δεν σχετίζονται άμεσα με την μουσική, η κάθε ασχολία σου δίνει δημιουργική “τροφή”, σε ξεκουράζει, σε ηρεμεί κ.α., δηλαδή σε ωριμάζει σωματικά και ψυχολογικά.. πρόκειται για μία αμφίδρομη σχέση που έμμεσα βοηθά πάρα πολύ και στον δημιουργικό τομέα.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κοινό σου, η fun base σου;
Κατ’ αρχάς το κοινό μου προέρχεται από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω πιο συγκεκριμένα, συνήθως όσοι με ακολουθούν είναι λάτρεις της μουσικής και της τέχνης ευρύτερα ενώ έχουν και έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό. Για εμένα δεν υπάρχει κοινό, είναι όλοι φίλοι και εν δυνάμει συμπορευτές.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αμοιβή σου ως καλλιτέχνη; Η αμοιβή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα συνεργασίας ή το οικονομικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα;
Με μία λέξη θα έλεγα “σε δεύτερη μοίρα”, ειδικά σε ότι αφορά το κοινωνικό πρόσημο της μουσικής. Ωστόσο όταν δημιουργείς με κόπο και πόνο ένα προϊόν, στην συνέχεια αυτό το προϊόν πωλείται σε ένα κατάστημα ή χώρο εστίασης, τότε είναι αναμενόμενη και η αμοιβή του καλλιτέχνη. Πάντα σε συνεννόηση με τους συνεργάτες και εργοδότες και πάντα στηριγμένη σε μία λογική βάση αμοιβαίου οφέλους.

Εξελίσσεσαι καλλιτεχνικά μέσα από την δουλειά σου; Αποκτάς εμπειρία και νέες χρήσιμες γνώσεις;
Αλίμονο, η εξέλιξη είναι δεδομένη. Ειδικά στον εργασιακό χώρο, πάνω στην σκηνή δηλαδή. Ο ακροατής είναι εξ ορισμού απαιτητικός και οφείλεις να του παρέχεις ένα αξιοπρεπές προϊόν. Αυτό δημιουργεί μία σχέση ανατροφοδότησης, ο ακροατής σου είναι την ίδια στιγμή και ο δάσκαλός σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σχολείο από το “σανίδι”.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι για την καριέρα σου και πόσο εφικτοί είναι αυτοί με τα σημερινά δεδομένα;
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ζούμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή και δραστηριοποιούμαι σε ένα εξίσου δύσκολο χώρο με πολλές παθογένειες. Η επιτυχία αποτελεί πολυπαραγοντική διαδικασία, χρειάζονται συνεχείς ελιγμοί, προσαρμοστικότητα αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να επιδεικνύεις σταθερότητα όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Προσωπικά προσπαθώ με μικρά και προσεκτικά βήματα να χτίσω ένα κοινό το οποίο θα στηρίζω και θα με στηρίζει, το οποίο θα με ακολουθεί σε εμφανίσεις και δισκογραφία. Το παν για εμένα είναι η επαφή με τον τελικό ακροατή. Προσπαθώ να παραμένω προσγειωμένος και ανθρώπινος.

Πως ισορροπείς μεταξύ επαγγελματικής καριέρας και προσωπικής ζωής; Πρώτα η καριέρα και μετά το προσωπικό ή το αντίθετο;
ύνεις την πληγή μου! Είναι μία πολλή δύσκολη συνθήκη για όσους ασχολούνται με αυτόν τον χώρο. Είναι η νύχτα που αναγκάζεσαι να κάνεις μέρα, είναι οι ατελείωτες ώρες που αναγκάζεσαι να λείπεις από τους ανθρώπους σου, είναι η επένδυση χρήματος και κόπου που σε τραβά προς τα κάτω. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ δύσκολο να ισορροπήσεις και τελικά ο μόνος δρόμος είναι ο αμοιβαίος σεβασμός. Πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τους γύρω σου αλλά πρέπει και αυτοί να μάθουν να σέβονται εσένα. Άλλωστε τι νόημα έχει αν είσαι με έναν άνθρωπο ο οποίος τελικά καταπιέζεται δίπλα σου;

Ποιο είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για εσένα; Αν δεν αποδειχθεί «ιδανικό», πως το αντιμετωπίζεις;
Για εμένα κάθε εμφάνιση είναι μία εικόνα, μία θεατρική παράσταση, ένα κινηματογραφικό έργο. Όταν ικανοποιούνται αυτές οι συνθήκες, η ζεστασιά, ο καλός ήχος, οι “ωραίοι” άνθρωποι, τότε αυτό το περιβάλλον το χαρακτηρίζω ιδανικό. Πάντα υπάρχουν προκλήσεις και αλίμονο αν ήταν τόσο εύκολο να πετυχαίνουμε κάθε φορά τις ιδανικές συνθήκες. Το σημείο κλειδί είναι η καλή προετοιμασία πριν από κάθε εμφάνιση και η συνεργασία με όλους τους παράγοντας που συμμετέχουν, όπως ο εργοδότης, οι μουσικοί, οι τεχνικοί, άλλες συνεργασίες κτλ.

Μία ενδεχόμενη συνεργασία σου με αυτόν τον ιδανικό χώρο εργασίας, πως θα μπορούσε να προσφέρει στο γενικό όραμα της επιχείρησης; Σε απασχολεί κάτι τέτοιο ή προτιμάς να εστιάζεις περισσότερο στην προσωπική σου καλλιτεχνική πορεία;
Θα έλεγα ότι είμαι από τους τυχερούς που έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετούς χώρους που πληρούν τις δικές μου προϋποθέσεις. Η προσωπική πορεία και ο χώρος εργασίας είναι συνυφασμένες δυνάμεις, δεν μπορείς να έχεις το ένα δίχως το άλλο. Η προσωπική πορεία θα γεμίσει έναν χώρο εστίασης και ο χώρος αυτός θα συμβάλλει στο να εξελιχθεί η προσωπική πορεία. Κι αυτό το δίπολο ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα, σε όλους τους χώρους. Κι εδώ το κλειδί είναι το μέτρο, οφείλεις να ισορροπείς μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων.

Πόσο εύκολα συνεργάζεσαι με άλλους καλλιτέχνες στον χώρο εργασίας σου και ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» σου;
Πολύ εύκολα! Αρκεί να υπάρχει θετικό κλίμα και επαγγελματισμός. Δεν μου έρχεται στον νου κάποια συγκεκριμένη κόκκινη γραμμή. Όταν έχεις κοινό στόχο και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, τότε η συνεργασία που προκύπτει είναι αποδοτική για όλους. Αν δεν υπάρχει κοινός στόχος και σεβασμός, τότε δεν υπάρχει και λόγος να προχωρήσει η συνεργασία.

Συνήθως με ποιον τρόπο διαχειρίζεσαι τα άσχημα συμβάντα της ζωής, ώστε αυτά να μην επηρεάζουν αρνητικά την δουλειά σου;
Αυτό είναι άλλο ένα αγκάθι στο επάγγελμά μας. Παρόλο που εσύ μπορεί να έχεις μία μεγάλη στεναχώρια, να έχεις χάσει έναν δικό σου άνθρωπο, να είσαι άρρωστος κτλ, στην σκηνή πρέπει να βρεις τρόπο να το αποβάλλεις. Ο φίλος ακροατής σε έχει τιμήσει με την παρουσία του και αυτό πρέπει να το σεβαστείς με κάθε τρόπο. Όταν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό, εγώ μέσα μου γυρίζω τον διακόπτη της χαράς και την δημιουργίας τον οποίο κρατώ ανοικτό για όλη την βραδιά. Οι στεναχώριες προφανώς δεν φεύγουν, απλώς μένουν στο σπίτι ως homework. Με τα χρόνια έχω μάθει να διαχειρίζομαι αυτές τις εναλλαγές αλλά δεν θα σας πω ότι είναι εύκολο ή πάντα εφικτό. Κάνουμε πάντα το κατά δύναμην.

Από ποια κανάλια διατίθεται προς πώληση η δουλειά σου (πχ. ζωντανές εμφανίσεις, συναυλίες, ψηφιακές πλατφόρμες, βινύλια – cd, merchandise, private parties κτλ);
Οι κυκλοφορίες μου γίνονται πλέον μόνο ψηφιακά, μέσα δηλαδή από τις γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Youtube Music, Apple Music, Amazon κτλ). Δεν αποκλείω ωστόσο κάποια μελλοντική κυκλοφορία σε άλλο μέσο, όπως CD ή βινύλιο. Ο βιοπορισμός μου βέβαια εξαρτάται κυρίως από τις ζωντανές εμφανίσεις όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους σχεδόν τους μουσικούς και τραγουδιστές.

Γιατί να αγοράσει κάποιος το μουσικό προϊόν που προσφέρεις;
Από μικρός ήθελα να βλέπω χαμόγελα και χαρούμενα πρόσωπα. Είμαι από αυτούς που γίνονται χαλί για να δουν αυτό το αποτέλεσμα στον συνάνθρωπο. Να αγοράσεις την μουσική μου και να την ακούς κάθε πρωί πριν ξεκινήσει η μέρα σου, για να σου δίνω δύναμη και να σε κάνω να χαμογελάς!

Αυτήν την στιγμή βρίσκεσαι σε κάποια μουσική σκηνή; Που μπορεί να σε ακούσει το κοινό σου;
Δραστηριοποιούμαι κυρίως στην Αττική, σε διάφορους χώρους όπως τα HolyWood Stage, Level69, Rockwood, Half Note κ.α. Ενημερώνουμε πάντα εγκαίρως το κοινό μας μέσα από τα social, Facebook & Instagram.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό project που θα ήθελες να συμμετάσχεις στο μέλλον, ποιες συνεργασίες θα παρουσίαζαν ενδιαφέρον για σένα και σε ποιο καλλιτεχνικό επίπεδο; 
Φαντάζομαι ένα μεγάλο υπαίθριο stage με μερικές χιλιάδες κόσμου από κάτω σε έκσταση! (γέλια) Θέλω να προσεγγίζω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ εγχώρια αλλά και στον απόδημο ελληνισμό. Παρόλο που έχω στο βιογραφικό μου αρκετές εμφανίσεις, πάντα υπάρχει το καλύτερο και αυτό είναι που μου δίνει κίνητρο για την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες. Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που σέβομαι και θα ήθελα να μοιραστώ μία σκηνή μαζί τους! Θα γίνει κι αυτό!

Ποιο από τα τραγούδια σου έχεις αγαπήσει περισσότερο και γιατί; Έχει να κάνει με κάποιο κοινωνικό ερέθισμα η με προσωπική εμπειρία;
Γίνεται να ξεχωρίσεις τα παιδιά σου; Κάθε κομμάτι αποτελεί ένα διαφορετικό κομμάτι του εαυτού μου, ένα παιδί το οποίο γεννάς, το βοηθάς όσο μπορείς αλλά στο τέλος το αφήνεις να προχωρήσει μόνο του και να γίνει παιδί όλων. Όλα μου τα τραγούδια είναι αυτοβιωματικά και συνήθως επιλέγω να έχουν και καλό τέλος, να προσφέρουν χαρά και χαμόγελα. Εκφράζονται ωστόσο και οι πιο dark διαθέσεις, ανάλογα την περίσταση.

Με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε εμείς ως δημοσιογράφοι, να σε βοηθήσουμε στην καλλιτεχνική σου πορεία;
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να έρθετε στην επόμενή μου εμφάνιση να κεράσω ένα ποτό και να δείτε την δουλειά μου. Αν νιώσετε τα vibes τότε μπορείτε να προωθήσετε την δουλειά μου μέσα από τα δικά σας κανάλια!

Σας ευχαριστώ θερμά!!

ΜΟΥΣΙΚΗ & VIDEO CLIPS

Τελευταία Video Clips

Επικοινωνία με τον Δήμο Λουδάρο

Στείλε το μήνυμά σου στον Δήμο Λουδάρο!


CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να προστατευτούμε από κακόβουλες ενέργειες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.